Dekleta smo v zimski sezoni načrtovale udeležbo le na enem turnirju in tako smo se 26. in 27. januarja 2019 udeležile Prague Winter na Češkem. Turnir formata 5v5 je potekal v ogrevanem balonu, igrale pa smo na umetni travi, zato smo po dolgem času morale spet spakirati kopačke.

Na pot smo se odpravile v petek popoldne in v zasneženo Prago prispele nekaj pred polnočjo. Pričakovale smo, da nas bo cel vikend zeblo, a najprej nas je presenetila vročina v kleti študentskega doma, kjer smo spale, naslednji dan pa še ogrevan balon, kjer so se odvijale tekme.

Zaigrale smo v jutranji skupini, in sicer smo se najprej pomerile z avstrijsko ekipo box. Na začetku smo povedle, a so nas nasprotnice kmalu dohitele, na koncu pa nam niso več sledile in slavile smo s 10:8. Nekaj čez deseto zjutraj smo se pomerile s starimi znankami 3SB, ki smo jih premagale z 11:6. Predzadnja tekma se je izkazala za bolj trd oreh, kot smo pričakovale. Proti Chicas smo igrale zmedeno in nezbrano, zato smo na koncu izgubile z 8:6, a tega na srečo nismo prenesle v zadnji dve tekmi dneva. Proti Velki Moravi smo zaigrale suvereno in natančno ter zmagale z 11:6, proti MICZ pa s 15:5.

S štirimi zmagami in enim porazom smo lahko napredovale v zgornji del tekmovanja in se v četrtfinalu udarile z domačinkami Prague Devils. Kljub temu, da je bilo jutro in nam take tekme ponavadi ne ležijo, smo zaigrale presenetljivo dobro in povedle. Na sredini tekme so nas nasprotnice dohitele, a smo se na koncu spet zbrale in se s končnim rezultatom 12:8 uvrstile v polfinale.  V polfinalu smo se spet pomerile z ekipo Vlke Morave, ki smo jo v soboto že premagale. Verjele smo, da nam bo to uspelo še enkrat, zato smo v tekmo stopile preveč pogumno. Kmalu se je izkazalo, da jih bo težje premagati kot prvič, saj nobena ekipa ni povedla za več kot eno točko. Na koncu smo se spet znašle na universe točki, ki pa je tokrat pripadla Velki Moravi (12:13). Priborile smo si tekmo za tretje mesto, ki smo jo odigrale s švicarsko ekipo ZUF. Tudi ta je bila napeta in izenačena, vendar nam je na koncu uspelo zmagati s 13:12 in doseči končno tretje mesto.

Čeprav smo si želele še boljši rezultat, pa na koncu nismo bile preveč razočarane. Vse smo bile dovolj utrujene, da smo vedele, da smo dale vse od sebe in nam je na koncu zmanjkalo le nekaj sreče.

Urška

Ženska ekipa v Pragi