Zadnji vikend v maju, 26. in 27. 5. 2018, se je Cosmo Men ekipa udeležila Vienna Spring Break turnirja na Dunaju. Pomerili smo se z najboljšimi evropskimi ekipami in dosegli končno 10. mesto.

Proti Dunaju smo se odpravili že v petek zvečer. Po treh urah vožnje smo prispeli, postavili šotore in se odpravili spat, saj smo vedeli, da nas čaka naporen dan.
V soboto zjutraj nas je po zajtrku čakala tekma z ekipo iz Bologne, CUSB La Fotta. Začeli smo zelo dobro in italijanskim državnim prvakom nasuli par točk. V nadaljevanju tekme se je pokazala izkušenost in moč nasprotnikov, ki so tekmo zmagali z rezultatom 15:4.

Takoj za tem smo igrali tekmo proti avstrijski ekipi Mosquitos, ki je bila izjemno napeta in izenačena, na koncu pa so z universe točko zmagali nasprotniki (12:11). V tretjo tekmo smo prišli zagreti za dvoboj in že v začetku povedli proti praški ekipi Yellow Block. Prednost smo kljub žgočemu soncu in utrujajoči igri držali do konca in tako zmagali z rezultatom 14:12. Kljub zmagi nas je nesrečna razlika v točkah razvrstila v igre od 9. do 16. mesta. Zadnjo sobotno tekmo smo odigrali proti ruski ekipi Rampage in slavili zmago z rezultatom 15:11.

Drugi tekmovalni dan se je za nas začel ob 10:30 in sicer z zmago proti slovaški ekipi Outsiterz (15:12). Ob 13:30 nas je čakala zadnja tekma turnirja in s tem tudi boj za deveto mesto. Pomerili smo se z ekipo Cota Rica iz Italije in jim morali priznati premoč (15:7).
Po ogledu finalne tekme smo se z 10. mestom in veliko novimi izkušnjami odpravili domov.

Primož Podlesnik

Vienna Spring Break 2018