Prejšnji vikend, 28. in 29. aprila, je na Dunaju potekal mešani turnir do 20 let, formata 5v5. Cosmo Maribor se ga je udeležil s tremi NextGen ekipami, ki so na turnirju zasedle prvo, drugo in četrto mesto.

Na Dunaj smo krenili v petek zvečer s Pobrežja. Po treh urah vožnje smo prispeli do telovadnice, kjer smo razpakirali svoje stvari in se ustalili. Ker pa je neučakanost kar kipela iz nas, svojih rok nismo mogli držati stran od diska. Po uri podajanja in igranja minija v telovadnici smo se stuširali, odigrali še partijo družabne igre, nato pa se počasi odpravili spat, saj smo vedeli, da nas naslednji dan čakajo dober zajtrk in naporne tekme.

Prvi tekmovalni dan je bil za vse NextGen ekipe kar se da uspešen, saj smo igrišče zapustili brez poraza. Moja ekipa (NextGen II.) je premagala celo ekipo brez punc, kar nam je dalo veliko zagona za nadaljnje tekme.

Napete tekme in neprestano sonce so nas močno izčrpali. Nekateri so si čas do večerje krajšali v bližnjem jezeru, drugi v telovadnici, sama pa sem se udeležila še turnirja na mivki, ki se je odvijal v bližini. Po odlični večerji smo hitro zaspali.

Naslednji tekmovalni dan je bil prav tako zelo uspešen. NextGen III. se je v polfinalu pomeril z NextGen II., NextGen I. pa z madžarsko U20 ekipo Freebees. NextGen III. se je nato boril za 3. mesto proti ekipi Freebees, ki so jo za las izgubili in tako dosegli 4. mesto. Tekma je bila zelo razburljiva in napeta, a hkrati tudi zelo agresivna, zato so se z nasprotniki pogovorili v spirit time-outu.

Finale je potekal med dvema MU ekipama, zato je bila tekma še toliko bolj napeta. Obe ekipi sta se borili po svojih najboljših močeh, a je moji ekipi (z malo sreče in vetrom) le uspelo zmagati.

NextGen II. je tako zasedel prvo, NextGen I. drugo, NextGen III. pa četrto mesto. Z odličnimi rezultati in novimi izkušnjami smo se nato odpravili domov.

Luna

VIENNA JUNIOR LEAGUE 2018