V soboto, 2. februarja 2019, je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja potekal tretji turnir Šolske ultimate lige. Igral sem za prvo ekipo Prve gimnazije Maribor. Na turnir je bilo prijavljeno 17 ekip iz Slovenije, Avstrije in Madžarske. Tako je 3. ŠUL turnir postal že drugi turnir z mednarodno udeležbo.

Dogodek se je začel ob 10. uri s spirit delavnicami. Razdelili smo se v dve večji skupini glede na izkušnje in debatirali o različnih pravilih v ultimate frizbiju. Debata je bila še posebej zanimiva in poučna, saj so se nam pridružili tudi igralci iz Madžarske in Avstrije, tako da smo se morali pogovarjati v angleščini.

Ob 10.30 so se začele prve tekme. Najprej smo zaigrali proti ekipi Gimnazije Ptuj 1, s katero smo igrali zelo izenačeno, a na koncu nismo bili dovolj zbrani, zato smo tekmo izgubili. Naša naslednja tekma je bila moja prva mednarodna tekma na ŠUL-u, zato sem bil še posebej motiviran. Igrali smo proti Madžarski ekipi Freebees 1. Nobena ekipa ni povedla za več kot eno točko skozi celotno tekmo, zato je bil na koncu neodločen rezultat več kot primeren pokazatelj vloženega truda obeh ekip.

V tretji tekmi smo premagali Srednjo šolo Slovenska Bistrica 2, nato pa je sledila tekma proti ŠC Krško-Sevnica. Tudi za to zmago smo morali garati, zato smo postavili eno najboljših obram, kar smo jih odigrali na ŠUL-u. Na tekmi smo, kljub napeti tekmi, imeli tudi odličen spirit. Zatem smo se še enkrat pomerili z madžarsko ekipo, tokrat s Freebees 2. Začeli smo odlično in držali ritem do konca ter s solidno predstavo zmagali še tretjo tekmo od petih.

Naš šesti nasprotnik so bili gostje iz Avstrije. Tekmo smo zmagali, vendar so nasprotniki pokazali izredno obvladovanje diska in nam z odličnim prenosom diska povzročali velike težave v obrambi. Sledila je tekma proti II. gimnaziji Maribor 1, v kateri so drugogimnazijci pokazali, zakaj so zmagali na zadnjih dveh turnirjih. Tekmo smo izgubili, ampak smo s 4 zmagami in remijem uspeli zasesti 6. mesto v takratni razvrstitvi. S tem smo dobili pravico za zadnjo tekmo dneva za končno 5. mesto, proti Gimnaziji Brežice. To je bila naša najboljša tekma na turnirju, saj smo pokazali najboljšo obrambo in potrpežljivost v napadu; v enem napadu smo posest diska uspeli zadržati za celih 7 minut! Tekmo smo zasluženo zmagali in tako zasedli 5. mesto v končni razvrstitvi.

Timotej B.

MVP-ji turnirja: Dora (Freebees), Luna Petrovič, Dana Kocijančič (obe iz II. gimnazije MB), Simon Ašič (ŠC Krško-Sevnica), Timotej Bedenik (Prva gimnazija MB)

Končni rezultati:
1 II. gimnazija Maribor
2 Srednja šola Slovenska Bistrica 1
3 Gimnazija Ptuj 1
4 II. gimnazija MB 2
5 Prva gimnazija Maribor 1
6 Gimnazija Brežice
7 Freebees 1
8 Gimnazija Ptuj 2
9 ŠC Krško-Sevnica
10 Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Maribor
11 Tretja gimnazija Maribor (SOTG)
12 Catchup New Kids
13 SŠSB 2
14 Freebees 2
15 Krško U15
16 Prva gimnazija 2
17 II. gimnazija MB 3

Kaj so o tunirju napisali v Večeru, pa si lahko ogledaš tudi na njihovi spletni strani.

TRETJI ŠUL TURNIR