12719475_1012666462103483_1583321542813683638_o

Na velikonočni ponedeljek, 28. 3. 2016, se je training squad Maribor Ultimate odpravil čez vzhodno mejo, na uro in pol oddaljeno Madžarsko, kjer je z državnimi prvaki, ekipo “HalloDigaz-e?”, odigrala dve trening tekmi.

Okrog 10. ure smo se ogreti postavili na linijo in začela se je prva trening tekma. Ker nas je poleg sončka presenetil tudi veter, smo člani obeh ekip to tekmo izkoristili za conski napad in obrambo. Naši nasprotniki so nam pokazali novo obliko conske obrambe, ki nam je sprva delala kar veliko težav, prav tako pa so se trdo borili proti naši obrambi in tekma se je končala zelo izenačeno.

Po dvourni pavzi, v kateri smo se najedli, si malo odpočili, nato pa še pokomentirali dobre in ne tako dobre situacije prve tekme, smo na idejo madžarskih igralk dekleta odigrala še kratko tekmo z njimi. Po dolgem času smo spet igrale v samo ženski postavi in bilo je odlično! Tudi dekleta ekipe HalloD so se dobro uigrala in res smo uživale.

Kar takoj po kratkem ženskem intermezzu smo nadaljevali z drugo tekmo, kjer smo se tako v naši kot v njihovi coni že oboji bolje znašli. Igra je bila spet napeta in izenačena, uživali smo in se z dobrim ekipnim duhom borili do zadnje točke. Po koncu tekme smo sklenili še drug spirit circle, pokomentirali tekmo, naredili obvezno skupno fotko in se počasi poslovili.

Po težko pričakovanem tušu se je cela ekipa ustavila še v Negovi pri naši Urški, katere družina nas je prijazno postregla z domačimi dobrotami. Hvala, družina Kur! Prepričani smo, da tünke in domačega regrata še dolgo ne bomo pozabili. 🙂

IMG_20160328_173843

Trening tekma s HalloDigaz