V soboto, 12. maja, se je na zelenici Športnega Parka Pobrežje odvijalo še zadnje dejanje srednješolske ultimate sezone 2017/2018. Po odmoru od ŠUL-a smo se ponovno srečali z znanimi in tudi manj znanimi obrazi in odigrali napete tekme.


Zmagovalna ekipa SŠ Slovenska Bistrica

V letošnji sezoni sem prvič igrala ultimate za svojo ekipo II. gimnazije Maribor. Na našo nesrečo je bila tekma, ki nas je ločila od prvega mesta, že naša prva tekma proti ekipi Slovenske Bistrice. Kot je pri nas že v navadi je prevladovalo jutranje zaspano vzdušje, zato je prišlo v ekipi do manjše napetosti.
Ker ima naša šolska ekipa veliko igralcev, smo bili nekateri na isti strani igrišča skorajda prvič v sezoni, kar se je seveda odražalo tudi v igri. Čeprav smo na tekmi proti SŠSB pokazali izredno zbranost in tudi znanje, saj smo obrnili rezultat, so nas na koncu premagali, ne samo igralci, temveč tudi nesreča in živci. Naslednje tekme proti Gimnaziji Ptuj, Prvi gimnaziji Maribor in ŠC Krško-Sevnica smo prepričljivo zmagali.
Vsi smo se še bolj povezali in zabavali ter našem trenerju Jaši pripravili sladko in osvežilno presenečenje, ki si ga vsak dober trener zasluži.

Eva Čokolič, II. gimnazija Maribor

Končni rezultati:

1. mesto: Srednja šola Slovenska Bistrica
2. mesto: II. gimnazija Maribor
3. mesto: Gimnazija Ptuj
4. mesto: Prva gimnazija Maribor
5. mesto: ŠC Krško-Sevnica

SOTG: ŠC Krško-Sevnica

Srednješolsko državno prvenstvo 2018