Shul_11-11-2017-109

V soboto, 11. novembra 2017, je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja potekal prvi oz. Spoznavni turnir Šolske lige (ŠUL).

Udeležba turnirja je presenetila vse, saj se je prijavilo kar 19 ekip, s tem pa je bilo prisotnih približno 150 dijakov!

Nekatere šole so na turnir prišle celo z več ekipami, kot recimo II. gimnazija Maribor in Srednja šola Slovenska Bistrica, ki sta prijavili kar štiri ekipe. Gimnazija Ptuj je pripeljala tri ekipe, Prva ter Tretja gimnazija Maribor pa sta prišli z dvema. Kot prvič sta se ligi pridružili še ekipa Gimnazije Brežice in ekipa sestavljena iz dijakov Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška ter Biotehniške šole Maribor.

Tekme so bile zelo napete in nivo igre zelo visok. Ena tekma je trajala 17 minut  v skupinskem delu in 22 minut v izločilnih tekmah. Na igrišču so ekipe igrale s 4 igralci (2 fanta in 2 punci). Premoč na turnirju so dokazali dijaki ŠC Nova Gorica, ki so osvojili prvo mesto. V športnem duhu je zmagala ekipa Prve gimnazije 1.
Po vsaki tekmi je ekipa izbrala dva MVP-ja nasprotne ekipe in tako smo na koncu turnirja dobili skupne MVP-je: Pika Kuselj (Gimnazija Brežice), Nina Repnik (II. gimnazija), Miloš Lazić (II. gimnazija) in Martin Murko (ŠGAMS).

Kot narekuje ime turnirja, je bil poudarek na spoznavanju ostalih ekip in igralcev, zato smo se igrali nekaj zabavnih iger in tako razširili naša poznanstva. Ker pa je bilo z nami veliko novih igralcev, smo imeli ob tekmovalnem delu še SOTG delavnice.
Na spoznavnem turnirju smo se imeli odlično, zato verjamem, da nisem edina, ki že v navdušenju odšteva dneve do decembra in drugega ŠUL turnirja.
Mia Breberina, Prva gimnazija Maribor

Še končni rezultati:

1.mesto: ŠC Nova Gorica
2.mesto: Srednja šola Slovenska Bistrica FIRE
3.mesto: II. gimnazija Maribor VIJOLIČNI
4.mesto: II. gimnazija MB MODRI
5.mesto: Gimnazija Ptuj 3
6.mesto: Gimnazija Ptuj 1
7.mesto: Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška/Biotehniška šola
8.mesto: ŠC Krško-Sevnica
9.mesto: SŠSB WATER
10.mesto: Prva gimnazija Maribor 2
11.mesto: III. gimnazija MB 2
12.mesto: Prva gimnazija MB 1
13.mesto: II. gimnazija MB ORANŽNI
14.mesto: Gimnazija Brežice
15.mesto: II. gimnazija MB RDEČI
16.mesto: SŠSB EARTH
17.mesto: III. gimnazija MB 1
18.mesto: SŠSB WIND
19.mesto: Gimnazija Ptuj 2

SOTG: Prva gimnazija MB 1

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
SPOZNAVNI TURNIR ŠOLSKE ULTIMATE LIGE 2017/18