šul

Marca 2015 smo v ŠD Ultimate frisbee Maribor začeli z enim naših največjih projektov – Šolsko ultimate ligo. Začeli smo s tremi srednjimi šolami, kjer nismo izvajali le treningov, organizirali smo tudi medsebojna tekmovanja.

Zaradi izjemno pozitivnega odziva in velikih dosežkov smo projekt v šolskem letu 2015/16 še razširili. Trenutno z nami sodeluje več kot 150 dijakov in okoli 10 srednjih šol iz celotne Slovenije.

Cilj projekta je širjenje našega športa med srednješolci. S pomočjo sodelovanja z ameriško organizacijo ERIC (Early Recognition is Critical) se dijaki učijo tudi koncepta športnega duha in kako ga uporabljati tako na igrišču kot izven njega. Na vsakem turnirju so prisotni Spirit trenerji, ki za vsako ekipo izvedejo delavnice na temo športnega duha. Šolska ultimate liga dijakom zagotavlja aktivno in zabavno preživljanje prostega časa ter druženje in spoznavanje novih ljudi na turnirjih.

Če želiš spoznati naš šport, le pogumno poišči trenerja na vaši šoli, ki ti bo zagotovo pripravljen pomagati. Če pa tvoje šole ni na seznamu tistih, ki že imajo ekipo, ti pa bi vseeno želel trenirati, nas kontaktiraj na matic@mariborultimate.si ali pa pokliči Matica na tel. Številko 051 216 949.