Letošnja sezona ne bo naporna le zaradi klubskih obveznosti, ampak bo v letu 2019 polno tudi reprezentančnega dogajanja. Prvi selekcijski treningi so že za nami, kmalu pa bodo znani tudi seznami sprejetih igralcev za posamezno ekipo. #frizbileto

Slovenija se bo letos udeležila treh prvenstev: Evropskega mladinskega prvenstva v Wroclawu na Poljskem (EYUC), Evropskega mladinskega pokala na Dunaju v Avstriji (Vienna EYUCup) in Evropskega prvenstva v mestu Gyor na Madžarskem (EUC). Selekcijski treningi za mešano reprezentanco so že za nami, medtem ko se bodo morali mladinci za mesto v slovenski ekipi še malo potruditi.

Selektorske stolčke je letos zasedlo kar nekaj novih obrazov, ki pa ne bodo zato nič manj strogi. Ponosni smo, da tudi ti v večini prihajajo iz vrst našega društva.

  • Moška mladinska reprezentanca U17: Matic Kuselj in Anej Petan
  • Moška maldinska reprezentanca U20: Jaša Dimič in Žiga Orešič
  • Ženska mladinska reprezentanca U20: Luka Banović in Jernej Mihelač
  • Managerka za reprezentanci U20: Urša Jakopin
  • Mešana reprezentanca: Anže Pavlič in Marko Dreu
  • Managerka za mešano reprezentanco: Neža Scheicher


Mladinci so se na prvem selekcijskem treningu pomerili že v januarju, in sicer so 6. januarja 2019 v UŠC Leona Štuklja pokazali svoje individualne sposobnosti. V telovadnici se je zbralo skoraj 80 mladih igralcev ultimata, ki si želijo zastopati slovenske barve na evropskem prvenstvu. Dva tedna pozneje, 20. januarja 2019, so se v isti dvorani zbrali člani, ki si želijo nastopiti na Evropskem prenstvu na Madžarskem. Pod vostvom Anžeta in Marka so izvedli nekaj vaj, izmerili svoje sposobnosti in na koncu tudi zaigrali.

V začetku februarja so se na drugem selekcijskem treningu zbrali fantje, ki si želijo zaigrati za reprezentanco do 17 let, člani pa so se dva tedna kasneje v Domžalah udeležili drugega in tudi njihovega zadnjega selekcijskega treninga.

Preden bo objavljen uradni seznam sprejetih igralcev, mladince čaka še vsaj en selekcijski trening. Kandidati za člansko reprezentanco pa so z njimi zaključili, zato lahko ta seznam pričakujemo že zelo kmalu.

Selekcijski treningi za reprezentance