Na decembrsko sončno soboto, 5. 12. 2015, se je v Slovenski Bistrici na igriščih Športnega parka odvijal prvi skupni selekcijski trening, na katerem so kandidati za slovensko Junior reprezentanco pod vodstvom trenerjev izvajali različne vaje, katere bodo mladim frizbijašem odprle vrata na svetovno mladinsko prvenstvo v Ultimate frizbiju 2016. Varšavo bo konec julija drugo leto obiskalo ogromno ekip, ki bodo zastopale svoje države.

Frizbi zveza Slovenije je pod vodstvom selektorjev pripravila celodnevni trening, na katerem se je vsak izkazal s svojimi sposobnostmi in športnim duhom. Trening so obiskali mladi igralci vseh slovenskih ekip, pridružila pa sta se tudi trenerka koprske ekipe KoMet Jasmina pištan ter športni pedagog Srednje šole Črnomelj.

Skupščina Frizbi zveze Slovenije je na glasovanju potrdila selektorja open (moške) in women (ženske) U20 reprezentance, saj se na svetovno prvenstvo odpravljajo v dveh ekipah. Fantje, katerih je bilo na treningu približno 30, bodo pod budnim nadzorom Blaža Jakopina, medtem ko bo čvekanje punc, katerih je bilo na treningu 20, krotil Luka Banovič.

»Smo na pripravah za prvenstvo, kjer se ekipa spoznava na nivoju športa in medsebojnh odnosov. Upam, da bom izpolnila vse cilje, ki sem si jih zadala. V ospredju sta predvsem boljša komunikacija v ekipi in nadgradnja lastnih sposobnosti.« Maruša Lešnik, ŠD Maribor Ultimate.

Selekcijski trening slovenske Junior reprezentance