13580384_1069624183074377_4307327110348475741_o

S Cosmo ekipo smo se pretekli vikend podili na dvodnevnem avstrijskem turnirju v Celovcu.

V soboto zjutraj smo se vsi nestrpni prebudili, zlezli iz šotorov, se dobro ogreli in začeli s tekmami. Ta dan so nas na urniku čakale tri tekme, prva proti slovenski ekipi Frizmi, druga proti avstrijskemu podmladku Disc Padawans in tretja proti dunajskim Chuck Bronson.

Tekme so bile zelo napete in do zadnje pike nismo vedeli, kdo bo zmagal, saj smo bili ves čas zelo izenačeni. Glasno spodbujanje z linije je bilo zato izjemnega pomena, saj so na nas poleg nasprotnika pritiskali tudi žgoči sončni žarki. Kljub vročini pa smo ostali zbrani do konca in si tako prvi dan priborili vse zmage, ki so nas popeljale v polfinale.

Zvečer je sledilo zabavno druženje in zabavne igre, kjer so tekmovali člani vseh ekip. Zaključili smo ga s prvim mestom v zabavnih igrah! Več kot uspešen konec prvega dne.

Naslednje jutro nas je zbudil zvok kapljanja dežja na šotorska platna. Kljub vremenu smo se zavedali, da tako blizu finala res ne smemo popustiti. V polfinalni tekmi z ekipo Disc Fiction smo se zato osredotočili na prav vsak disk, linija pa je navijala še glasneje. Zopet smo slavili tesno zmago, ki smo si jo prislužili s težkim garanjem na igrišču. Kasneje smo se pomerili na finalni tekmi, zopet proti ekipi Chuck Bronson. Naše zbrane misli niso popustile niti v finalu, kjer smo se  lovili z rezultatom točko za točko. Igralci na liniji so kričali, nas spodbujali in navijali – skoraj vse nohte so si pogrizli. A na koncu smo iztisnili še zadnje atome energije in pustili svojo dušo na igrišču, s tem pa povedli in zmaga je bila v našem žepu!

Na podelitvi smo torej slavili zmago večernega druženja in prvega mesta. Na naše presenečenje pa smo osvojili tudi glavno nagrado za najboljši spirit turnirja!

Iz Celovca smo prinesli trojno zmago, malo izrabljene glasilke in boleče mišice. A vredno je bilo vsakega trenutka!

Pika

SAUTHERN COMFORT V – TROJNA ZMAGA