Ekipa COSMO OPEN se je zadnji vikend februarja (23. in 24. 2. 2019) udeležila prvega turnirja v sezoni. Tako kot lani smo sezono otvorili na turnirju SEVEN, v mestu Gödöllő na Madžarskem. Na ta turnir smo se zaradi poškodb nekaterih igralcev odpravili rahlo oslabljeni, a vendar smo to izkoristili kot priložnost, da dokažemo, da lahko izvrstno igramo tudi brez nekaterih ključnih igralcev.

V petek, 22. 2. 2019, je 14 hrabrih igralcev ekipe COSMO pozno zvečer prispelo v Gödöllő. Po prihodu smo naredili hitri sestanek in se kmalu odpravili spat. Naša prva tekma se je začela v soboto zjutraj, prvi nasprotniki pa so bili gostitelji turnirja, ekipa LOL Ultimate. Igrali smo res sproščeno, kar se je poznalo tudi na rezultatu, saj smo jih premagali s 13:8. Ker očitno nismo imeli dovolj poškodovanih igralcev, je naš kapetan Anže že na ogrevanju pred drugo tekmo izgubil zob in zato moral izpustiti preostali tekmi dneva.

Kljub rahli zmedenosti smo v drugi tekmi pokazali še več in tako ekipo Play> iz Dunaja premagali s 15:7. Kazalo nam je odlično, a vedeli smo, da naslednjih nasprotnikov ne smemo podcenjevati, saj smo jih dobro poznali in pričakovali trd boj za zmago. Igralci ekipe Freebees iz Debrecena so se nam dobro postavili po robu, vendar smo jih uspeli premagati. Tekmovalni del sobote se je za nas končal perfektno in zasluženo smo se odpravili na večerjo. Očitno smo ustvarili novo tradicijo, saj smo tako kot lani tudi letos odšli na večerni oddih v Aquaworld, kjer smo regenerirali mišice in se pripravili na naedljske tekme.

Na koncu turnirja smo zasluženo pojedli pico.

Zjutraj so nas v polfinalu pričakali thebigEZ z Dunaja. Naši stari znanci so se dobro borili, ampak nam vseeno niso bili kos. Tako smo se ponosno odpravili v finale, kjer so nas že čakali igrali iz ekipe Freebees. Po zelo napeti tekmi in universe pointu smo morali priznati premoč in tako zasedli 2. mesto. Poleg finala pa smo v točkovanju SOTG prav tako zasedli 2. mesto in sicer skupaj z ekipo Outsiterz. Čeprav nam na koncu ni uspelo zmagati, smo uspešno zaključili turnir in dokazali, da lahko igramo dobro tudi malce oslabljeni.

Anej Petan

Prvi turnir sezone za COSMO OPEN