Seven1 seven2

Drugi vikend februarja (10. – 11. 2. 2018) je fante čakala prva preizkušnja sezone – odpravili so se v madžarski Gödöllő, ki je gostil turnir Seven. Na turnirju, ki je potekal v pokritem balonu na umetni travi, je sodelovalo osem evropskih ekip.

Cosmo Men’s se v taki postavi še niso preizkusili na igrišču, saj je bilo na seznamu veliko mladih igralcev, ki so v preteklih sezonah igrali v mladinskih ekipah. Kljub temu so optimistično začeli prvo sobotno tekmo proti ekipi Catchup Graz. Tekma je bila napeta in izenačena, vendar so v »universe« točki na koncu tekme zmagali nasprotniki. Takoj za tem jih je že čakala tekma proti ekipi Prague Devils iz Češke, ki se je po dobri borbi končala podobno kot prejšnja – z zmago nasprotnikov za le eno točko.

V sobotnem popoldnevu sta bili pred fanti še dve tekmi. Najprej so se pomerili s slovaško ekipo Outsiterz, nato pa še z madžarsko ekipo LOL. Obe tekmi jim je uspelo zmagati, zato so vedeli, da bodo v nedeljo zaigrali še najmanj dve tekmi.

Drugi dan turnirja so začeli z borbo proti avstrijski ekipi The BigEZ, ki pa se ni predala in je na koncu slavila z rezultatom 16:14. Zadnjo tekmo so naši Cosmonavti odigrali proti fantom iz FreeBees, kjer so tesno zmagali s 13:12.

Na koncu so se uvrstili na odlično 5. mesto in izboljšali lanskoletni rezultat, prejeli pa so tudi nagrado za najboljši športni duh! Odigrali so odličen prvi turnir sezone, ki jim je prinesel dobre informacije o tem, kje se ekipa trenutno nahaja. Kljub temu, da pravkar poteka zimska sezona, v kateri se fantje ne osredotočajo na igro, temveč na lastno fizično pripravljenost, so prikazali izjemno igro in borbenost.

Kot kaže, bo letošnja sezona zanimiva in napeta, glede na pokazano na prvem turnirju pa lahko od fantov pričakujemo zelo dobre rezultate!

PRVI TURNIR SEZONE ZA COSMO MEN’S – SEVEN