15095641_1173920642644730_8291317231973492237_n

2. 11. – 13. 11. 2016 – Steirisch herbst turnir – prisluženo 12. mesto!

Prvi turnir, že to zveni tako vznemirljivo, kakšna je potem šele realnost? Samo misel na ta dolgo pričakovan vikend, je v nas spodbudila mnogo čustev, večinoma dobrih, malo pa tudi strahu. Kaj pričakovati so vedeli le redki, ostali smo se enostavno prepustili toku dogajanja.

V zgodnjih urah deževne sobote smo se odpravili v Graz, kmalu po odhodu smo stali pred zgradbo, ki na pogled ni obetala veliko. Pri iskanju telovadnice smo se skoraj izgubili. Na poti smo srečali nekaj članov drugih ekip, ki so nas prijazno pozdravile in postali smo nekoliko manj živčni.

Po odločitvi, da zajtrka ne potrebujemo, smo se odpravili v sobo za ogrevanje – šlo je zares! Napetost med nami je počasi naraščala, z njo je naraščala tudi navdušenost. Z vsakim metom, ki ni odletel na želeno mesto, smo postali še bolj preplašeni. Na žalost pa je čas za ogrevanje kmalu minil in že smo tekali po stopnicah ter ob prihodu na igrišče zagledali pripravljene nasprotnike. Tisti trenutek smo ugotovili, da je soba v uri zamujala! Naše misli so eksplodirale, prazen prostor pa so nadomestili stavki kot so: »Mamo to, ratalo nam bo, gremo špilat!«

Na prvi tekmi nas je pretresla uigranost nasprotnikov, vendar smo kljub temu dali kar nekaj točk. Po petindvajsetih minutah smo bili veseli, da je konec in veseli, da nas čaka še nekaj zanimivih tekem.

Naslednja tekma je bila napeta vse do zadnje podaje, mi pa smo bili sproščeni in samozavestni. Drugi ekipi smo bili za petami, ampak so bile sreča in izkušnje na njihovi strani.

Pri tretji tekmi smo se, kot bi rekel trener: »Posračkali v gate«. Naučili smo se ogromno novega, iz naših napak ter spodrsljajev, prav tako pa tudi od nasprotnikov. Na trenutke smo se počutili že kot  pravi profesionalci.

V nedeljo so naše igre bile boljše, toda tudi igranje nasprotnikov ni bilo slabo. Odigrali smo tri zanimive tekme, čeprav smo bili poražen, je naš igralni duh ostal pozitiven in pripravljen na naslednje zmage.

Turnir je bil za nas novo in interesantno doživetje. Pomembno vlogo so pri tem imeli tudi naši nasprotniki, ki nas niso »nabili«, ampak so nas prijazno sprejeli in nam dali tudi nekaj nasvetov glede igre.

Kot začetniki smo imeli čast biti del slavnostnega krsta in sprejema v Next genovce. V nedeljo smo si namreč vsi ponosno čez hlače oblekli spodnjice. Naše druženje nas je še bolj povezalo v ekipo!

Mia

PRVI TURNIR NEXT GEN