cosmo1

V nedeljo, 28. januarja, smo se zgodaj zjutraj odpravili v Krško, kjer je potekal prvi turnir Dvoranske ultimate lige (DUL). Ekipi Cosmo 1 in Cosmo 2 sta potovali z avtobusom, skupaj z ekipama, ki sta zastopali Slovensko Bistrico (Aqua Ducks in 50 Shades of Awesome). Okoli pol devetih smo prispeli v dvorano, kjer se je odvijal turnir. Naša ekipa Cosmo 1 je imela prvo tekmo ob desetih, zato smo imeli še nekaj časa, da se podružimo s frizbijaši iz drugih delov Slovenije.

cosmo2_2

Tekme so bile krajše kot bi si želela, vendar je vse potekalo po urniku in brez težav. Pred prvo tekmo sem bila, tako kot na vsakem turnirju, prijetno živčna, ampak sem se kmalu pomirila, saj so moji soigralci dobro vedeli, kaj delajo.

Najprej smo zaigrali proti Ptujski Legiji, ki smo jo tudi premagali. V prvi tekmi turnirja smo se uskladili in se dogovorili, kako bomo igrali čez ves dan. Naš naslednji nasprotnik je bila ekipa 50 Shades of Awesome, ki je pokazala izjemno borbenost in dobro igro, ki pa ni bila dovolj za zmago. Zadnjo tekmo v naši skupini smo igrali proti domačinom Nuclear Discs BLUE. Ta je bila po mojem mnenju najbolj napeta tekma tistega dne. Zaradi našega zaspanega in neodločnega začetka so Krčani povedli, kljub temu pa nam je na koncu uspelo zmagati. S to tekmo se je za nas končal dopoldanski del turnirja, kjer smo vknjižili 3 zmage.

V drugem delu smo najprej zaigrali proti mladi ekipi Aqua Ducks. Čeprav so se račke hrabro in požrtvovalno borile, se je pokazala izkušenost in premoč ekipe Cosmo 1. V naslednji tekmi smo se znova srečali z ekipo 50 Shades of Awesome. Čeprav pravijo, da iste ekipe na turnirju ne moreš premagati dvakrat, smo tokrat dokazali, da to ne drži in še petič to nedeljo zmagali.

Turnir smo končali nekako tako, kot smo ga začeli: s tekmo proti Ptujski Legiji za prvo mesto. Ptujčani so v napadu pokazali veliko željo po zmagi, ki pa na koncu ni bila dovolj. Tako smo z ekipo Cosmo 1 dosegli prvo mesto in osvojili prvi turnir Dvoranske lige. Po podelitvi in večerji je sledilo tuširanje, nato pa smo se prijetno utrujeni in polni vtisov iz frizbijaško obarvanega dne odpeljali proti domu.

Dana Kocijančič

PRVI TURNIR DVORANSKE ULTIMATE LIGE V KRŠKEM