Člani ekipe Cosmo Men smo se v sredo, 24.04.2019, udeležili prve letošnje tekme v sklopu CEUS lige (Central European Ultimate Series). Tako kot lani, smo tekmo otvorili z ekipo Catchup iz bližnjega Graza. V nasprotju z lanskimi mrzlimi temperaturami nas je igrišče na severu mesta pričakalo s soncem in zelenico, pripravljeno za odličen utimate.

Po začetnem ogrevanu in vajah z diski se je tekma začela. Catchup je povedel z dvema točkama, Cosmo pa smo nato s hitro podajo Aneja iz stranske linije v končni prostor do Primoža uspeli doseči prvo točko. Naprej se je tekma odvijala po načrtih Catchupa, saj so ti vedno ohranjali vsaj dve točki prednosti.

V Cosmu smo imeli težave z odpiranjem igre, zelo redko so bile na voljo podaje naprej do cutterjev (tekačev), kar je pomenilo, da so handlerji morali uporabiti drugo in celo tretjo možnost za podajo, ki pogosto ni pomenila pomikanja naprej. Z dobro obrambo Catchupov in rahlo negotovimi swing meti (meti po širini igrišča) so se vrstile predaje posesti (turnoverji). Catchup je ob polčasu vodil z veliko prednostjo 4:8. Kljub naši izboljšani igri v sredini tekme, je Catchup z zanesljivim rezultatom 6:15 zmago ohranil doma.

Sredina tekma je bila dobra lekcija za Cosmo fante, saj smo spoznali, da zmage ne pridejo z lahkoto, temveč s treningi, ekipnim sodelovanjem in disciplino.

Naslednja moška CEUS tekma se bo zgodila v Krškem, 5. maja 2019, proti avstrijski ekipi theBigEz. Še prej pa bomo lahko 1. maja na domačih tleh spremljali prvo tekmo deklet: Cosmo Women se bodo pomerile z Mantis iz Dunaja.

Marko Sagadin

Prva CEUS tekma sezone: Težak poraz fantov v Grazu