Prejšnji vikend, 17. in 18. marca, je v Grazu v Avstriji potekal turnir Playdate, ki ga je organiziral klub Catchup Graz. Udeležilo  se ga je 5 slovenskih ekip, ki so tekmovale v dveh divizijah: U17 (NextGen III) in U20 (NextGen I & II, Chicken Nuggets in Flying Donkeys).

Naša pot na turnir se je začela v Petek zvečer, ko smo se zbrali na Pobrežju in se z avtobusom odpravili proti Grazu. Ko smo prispeli, smo se namestili v telovadnico in se kmalu odpravili spat, saj so nas zjutraj čakale naporne tekme.

Moja ekipa (Next gen III) je igrala drugo tekmo prvega tekmovalnega dne. Tekmo smo za las izgubili, tako kot naslednji dve, zadnjo tekmo dneva, proti Peace Pull, pa smo zmagali. Ker kot ekipa še nikoli prej nismo igrali skupaj, smo se na začetku morali uigrati, ko pa smo se navadili drug na drugega, pa je naša igra lepo stekla.

Za Chicken Nuggetse je bil prvi dan zelo uspešen, saj so zmagali vse tekme. Ekipa II. gimnazije Maribor pod imenom Flying Donkeys pa je doživela le en poraz. Ekipi NextGen I & NextGen II sta bili prav tako uspešni. Po končanih tekmah smo se lačni in izmučeni odpravili na večerjo, se malo podružili, igrali spirit igrice in nato odpravili spat.

Drugi tekmovalni dan se je za našo ekipo začel zgodaj. Igrali smo proti ekipi Raptors, proti kateri smo zmagali. Čakala nas je še zadnja tekma proti Catchup New Kids, ki smo jo izgubili le za eno točko in tako končali na 5. mestu.

Ekipi NextGen I & NextGen II sta za 5.mesto pomerili med seboj, Flying Donkeys pa so proti ekipi HuskEZ iz Dunaja igrali za 3.mesto. Chicken Nuggets so se v finalu U20 pomerili proti ekipi Catchup Juniors in ga tudi zmagali.

Končni vrstni red:

U20

1.mesto: Chicken Nuggets
4.mesto: Flying Donkeys
5.mesto: Next gen I
6.mesto: Next gen II

U17

5.mesto: Next gen III

Turnir je bil poln spirit igric, zabave, dogodivščin in novih znanj, saj so se nekateri od igralcev prvič udeležili »velikega« turnirja. Prav vsak od nas že komaj čaka, da se spet udeležimo kakega turnirja.

Sanja

PLAYDATE 2018