Za zadnje dejanje letošnje sezone smo mariborski frizbijaši odpotovali v več kot tisoč petsto kilometrov oddaljeno Španijo. Tam smo v kraju Castelldefels blizu Barcelone zaigrali na Evropskem klubskem ultimate frizbi prvenstvu na mivki (EBUCC) in se pomerili z drugimi evropskimi ekipami.

40

EBUCC je letos potekal prvič, prvič pa je na mednarodnem turnirju na mivki zaigrala ekipa iz našega društva. In že takoj smo v Španijo poslali obe ekipi: Cosmo Men in Cosmo Women.
Za manjšo skupino igralcev se je pot pričela že v soboto, 20. 10. 2018, ostali pa smo z letalom poleteli nekaj dni kasneje. Glavnina ženske ekipe je iz Benetk v Barcelono poletela v sredo zvečer, moška ekipa pa se nam je pridružila šele v četrtek pozno ponoči. Obe ekipi sta stanovali v apartmajih, ki so bili od igrišč oddaljeni dobre pol ure hoje, ravno dovolj, da smo se pred tekmami dobro prebudili.

40

Čeprav so se tekme začele šele v petek, 26. 10., in trajale do nedelje, 28. 10. 2018, pa smo se kapetani ekip na prizorišču zbrali že en večer prej. Dobili smo navodila o tekmovanju, rekli besedo ali dve in se hitro odpravili v toplo posteljo. V petek so nas namreč čakale tri 45-minutne in zelo pomembne tekme.

PETEK
Na idilično igrišče, le nekaj korakov od morja, smo prva stopila dekleta. V petek smo se ob 10. uri pomerila z rusko ekipo Elvis Presley, ki so ji pred tem pripisali prvo mesto v skupini. Mariborčanke smo začele suvereno in brez strahu, kmalu povedle in zmagale z rezultatom 13:5. Nato smo zaigrale proti Seagulls iz Nemčije, ki so šele proti koncu tekme pokazale vse svoje moči in nas na koncu premagale s 13:7. Zadnjo tekmo dneva smo odigrale proti češki ekipi 3SB, ki jo dobro poznamo, a je še nikoli nismo premagale. V napeti in težki igri z odličnim vzdušjem smo slavile s 13:10. S tem smo si zagotovile drugo mesto v skupini.

Fantje so se na mivko zapodili eno uro pozneje in se pomerili proti francoski ekipi Magic Disc Angers. Na žalost niso našli svoje igre, zato so priznali premoč nasprotnikov (13:9). To jih ni potrlo, saj so v naslednji tekmi proti Švedom KFUM povedli in vodstvo držali vse do konca. Slavili so s 13:10. Ob 17. uri so imeli na sporedu še zadnjo tekmo proti nemškim Hässliche Erdferkel. Brez večjih težav so razvili svojo igro in v sončnem ter toplem vremenu zmagali s 13:7. Tudi oni so dosegli drugo mesto v skupini, zato v obeh Cosmo ekipah ni manjkalo veselja. Nekateri smo se okopali že v morju, drugi pa so izkoristili bazen v apartmaju in tam namočili noge.

EBUCC: Magicdisc Angers (FRA) – Cosmo Maribor (SLO)

Live from EBUCC 2018: Watch Magicdisc Angers (FRA) vs Cosmo Maribor (SLO) in the Men's division! Follow more action from EBUCC2018 – European Beach Ultimate Club Championships live on fanseat.com

Objavil/a fanseat dne Petek, 26. oktober 2018

SOBOTA
V soboto nas je pozdravilo oblačno in mrzlo vreme. Fantje so se ob 9. uri pomerili z rusko ekipo Shadow, proti kateri so začeli z vodstvom, ki so ga držali vse do zadnjih minut. Nasprotniki so na koncu izkoristili nezbranost naših fantov, dosegli dve odločilni točki in zmagali z 10:9. Ta poraz je Mariborčane poslal v boj za mesta od 9. do 16., kjer jih je čakala ekipa Sandjob iz Irske. Naši fantje so povedli in na koncu slavili z 12:9. V zadnji tekmi dneva so se pomerili z Britansko ekipo Mighty Discs. Začeli so nekoliko zaspano, kar so nasprotniki izkoristili, si pridelali prednost in zmagali s 13:5.

Na drugi strani pa smo se dekleta spet pomerila z ekipo, ki jo že poznamo. Na poti do deseterice nam je stala ekipa Catchup iz Graza. Začele smo nekoliko zmedeno, kar pa ni veljalo za naše nasprotnice. Te so izkoristile vsako napako in zmagale s 13:9. Sledila je tekma proti Rebel iz Irske, ki je bila napeta bolj, kot je pokazal končni rezultat 13:7 v naš prid. Na koncu dneva smo se spet pomerile z Elvis Presley, ki nam tudi tokrat niso mogle slediti, zato smo zmagale z 12:5. Naporne tekme in slabo vreme so nas močno zdelali, zato smo se premraženi in prezebli hitro vrnili v apartma.

Cosmo – Elvis Presley

Objavil/a Maribor Ultimate dne Sobota, 27. oktober 2018

NEDELJA
V nedeljo smo oboji odigrali le eno tekmo. Dekleta smo zaigrala z West iz Švice, ekipo, ki ima veliko izkušenj in je dobro uigrana. Kljub temu se nismo predale brez boja, a na koncu nam je zmanjkalo nekaj moči za zmago (7:10).
Fantje pa so se pomerili z Vira’o’Disco, ekipo iz Portugalske. Vedeli so, da je to njihova zadnja tekma prvenstva, zato so začeli odločno in silovito, tempo pa so držali vse do konca. Slavili so z rezultatom 13:3 in prvenstvo zaključili z zmago.

Zaradi dežja in vetra smo se hitro vrnili nazaj v apartmaje, kjer smo si ogledali finale v vseh treh divizijah. Na toplem smo se družili še preostanek nedelje, v ponedeljek pa nas je večina že odletela proti domu. EBUCC smo zapustili zadovoljni, saj smo dekleta dosegla 10. mesto, fantje pa 11. Strinjamo se, da bi lahko obe ekipi končali še višje vendar nas tudi taki rezultati ne motijo. Dekleta smo se odlično odrezala tudi v SOTG, saj smo dosegla drugo mesto med vsemi ekipami!
Urška

Končno razvrstitev, statistiko, zapise na blogu in SOTG razvrstitev pa lahko najdeš na: http://live.ebucc2018.org/standings

MISIJA BARCELONA 2018