Ultimate skupnost 3. decembra praznuje Mednarodni dan športnega duha oz. International Spirit of the Game (SOTG) Day. Letos se naše društvo pridružuje z zapisom Žige Orešiča, ki je letošnji prejemnik MU Spirit of the Game nagrade.

Žiga o tem, kaj društvu in ekipi Cosmo pomeni koncept športnega duha, kako ga prenašamo na mlajše in kako ga sami uporabljamo:

»V društvu Maribor Ultimate je vedno obstajala pozitivna energija, iz katere so igralci črpali zagon za napredovanje in prikazovanje športa širši množici. Iz te energije in uspehov pa se je ustvaril izjemen športni duh, ki ekipo Cosmo zaznamuje zadnja leta.

V pretekli sezoni je bila ekipa nagrajena z marsikatero SOTG nagrado. Pot do takšnega uspeha je zelo dolga in stoji predvsem na temeljih dobrega odnosa med igralci. Zadnjih nekaj sezon poskušamo ta koncept prenašati tudi na mlajše igralce, ki šele vstopajo v našo športno panogo. Uspeh se kaže v SOTG nagradah slovenskih mladinskih reprezentanc na evropski ravni, v katerih v velikem številu igrajo tudi naši mladinci. Na tak način pošiljamo jasno sporočilo, da znotraj društva Maribor Ultimate obstaja prav posebna vez, ki vključuje vse prisotne v procesu razvoja društva.

Če ima ekipa dober športni duh, se to pokaže že na treningih. Pozitivna miselnost in veliki nasmeški so del naših treningov, kljub trdemu delu pa se ohranja igrivost in razposajenost. To dvoje je težko združiti, ampak ko ti uspe, v ekipi zavlada harmonija.

cosmo

Pravilnega recepta za učenje koncepta SOTG ni. Preprosto ga moraš začutiti in z željo po dokazovanju to miselnost spontano prenesti na druge. Ko ljudje spoznajo naš šport, začutijo tudi koncept športnega duha.

Frizbijaša v javnosti hitro prepoznaš. Je mešanica tekmovalnosti, hladnih živcev ter izjemnega sočutja do soljudi. Pripravljen je pomagati drugemu frizbijašu takrat, ko pomoč potrebuje in tudi takrat, ko je ne. Biti frizbijaš pomeni, da ko zapustiš igrišče, ne zapustiš tudi svoje ekipe. Z njo ostaneš eno tudi do naslednjega treninga. Ta povezanost kmalu preraste v družino, družine pa ne zapustiš nikoli.«

SUL2compressed

SUL1test2

MEDNARODNI DAN ŠPORTNEGA DUHA (SOTG DAY)