FAAB - skupinska

Od petega do sedmega decembra se je ekipa Maribor Ultimate odpravila na indoor turnir FAAB v Ljubljano. Maribor Ultimate sta zasedali dve ekipi, ki sta poželi izjemne rezultate med tekmovalci italijanske, avstrijske, hrvaške in slovenske države. Ekipa Cosmo 2, ki so jo večinoma sestavljali novejši člani (na igrišču so se pomerili prvič in se na turnirju ogromno naučili), je dosegla deseto mesto, Cosmo 1, kjer so igrali starejši člani MU, pa izvrstno drugo mesto. Slednja ekipa je bila nagrajena tudi za Spirit of the Game (nagrada za športni duh igre), čemur Ultimate daje nekoliko večji pomen kot samim stopničkam.

Na turnirju smo tako novi kot starejši člani uživali v igri, kjer smo se tekli, metali in spoznavali nove ekipe in ljudi. Tudi na večerni zabavi ni manjkalo dobre glasbe in plesa. Turnir je odlična priložnost, da Ultimate igralec dobi izkušnje, nove prijatelje in motivacijo. Ogromno smo se naučili, kar se kaže tako na igrišču kot izven njega, saj odlično delujemo kot ekipa. Upamo, da se bomo turnirja udeležili tudi naslednje leto in s sabo pripeljali še več novih članov!

Vsekakor je Maribor Ultimate končal leto 2014 z več kot odličnimi dosežki, v slogu ekipnega duha, kar je pri igri Ultimate frizbija tudi najpomembneje.

Galerija:

FAAB 2014