Pretekli vikend, 10. in 11. marca, je na Dunaju potekala trening klinika za dekleta. Kliniko je organizirala Eurostars organizacija, ki se bori za razvijanje ženskega ultimata v Evropi. Tega dogodka smo se udeležile tudi Cosmo punce.

  
Foto: Ultimate Vienna

Klinika je potekala v dveh delih. V soboto smo pilile naše znanje igre, in sicer smo se dopoldne posvetile napadu, popoldan pa je bil namenjen obrambi. Pred posameznimi vajami smo se razdelile v dve skupini glede na naše znanje in izkušnje. Pri napadu smo največjo pozornost namenile pravilni tehniki cut-ov, pri obrambi pa spremljanju napadalnega igralca 1 na 1. Čeprav smo bila vsa dekleta dosledna pri izvajanju vaj, smo se kljub temu zelo zabavale.

Drugi del klinike, ki je potekal v nedeljo, je predstavljal HAT turnir. Razdelili so nas v več ekip, ki so se imenovale po različnih barvah. V beli ekipi je bila Patricija, v rumeni sva bili Lara in Nina, v zeleni Stela in Aurora, ki je bila kapetanka svoje ekipe, Mia in Satja sta bili v vijolični ekipi in Urša v modri, ki pa je v finalu žal izgubila in pristala na drugem mestu. Nagrado za najboljši športni duh na HAT turnirju smo prejela dekleta rumene ekipe, ki smo se imenovale Lil’ Chicas.

Čez cel vikend smo dekleta zelo uživala. Tudi vreme nam je bila naklonjeno, saj je bilo toplo in sončno. Mislim, da lahko rečem v imenu vseh osmih Cosmo deklet, da je bil vikend zelo poučen in predvsem zabaven in bi ga z veseljem še enkrat ponovila.

Nina Kotnik

Foto: Ultimate Vienna
Eurostars Vienna Clinic za dekleta