V mesecu maju sta se obe Cosmo (Men and Women) ekipi uvrstili na EUC-R prvenstvo, ki se je med 23. in 25. avgustom odvijalo na Slovaškem v Trnavi.

V popoldanskih urah smo se odpravili na dolgo pot do Slovaške in se z glavami že osredotočali na tekme, ki so nas čakale naslednji dan. Fantje so v Trnavo prispeli že v četrtek zvečer, saj so v petek že odigrali prvi dve tekmi. Obe sta se končali z zmago nasprotnikov.

Dekleta smo v soboto tako po dobrem ogrevanju in krajšem sestanku stopile na igrišče ter z željo in borbenostjo, ki smo jo pokazale, zmagale vse tekme tistega dne. Uvrstitve na EUC-F smo si res želele, zato smo morale vso veselje še malo prihraniti in ostati zbrane do konca turnirja.

Po skoraj neprespani noči v poplavljenih šotorih zaradi hude nevihte, smo morale naslednji dan ostati še toliko bolj osredotočene na tekme. Ker so bila igrišča hudo poplavljena, so organizatorji morali tekme prestaviti drugam in odpovedati finale, zato je bilo za nas še toliko bolj pomembno da smo tudi to tekmo zmagale in se neporažene uvrstile na EUCF.

Fantje so v soboto odigrali tri tekme: proti Terrible Monkeys, Mojri in Forwardu. Zmagali so le proti Mojri, zato so se uvrstili med ekipe na zadnjih mestih. V nedeljo so organizatorji zaradi vremena odpovedali vse tekme za nižja mesta, zato so zadnji dan EUCR-ja ostali brez tekem.

Pika

EUCR – Trnava Frisbee Games