Za nami je največji turnir sezone: Evropske regionalne kvalifikacije (vzhod) v moški in ženski diviziji. Cosmo je zadnji vikend v avgustu, 24., 25. in 26. 8, na Dunaj odpeljal obe članski ekipi, ki sta zaigrali za nastop na EUCF (Evropsko ultimate prvenstvo – finale).

V desetih letih, odkar obstaja Maribor Ultimate, se je ekipa Cosmo na EUCR O+W kvalificirala le dvakrat. Prvič je to uspelo moški ekipi leta 2012, drugič pa so se tja uvrstili lani. Oba nastopa sta pomenila velik korak za ekipo, noben pa ni bil tako uspešen kot letošnji. Prvič smo namreč na EUCR-ju zaigrali tako z moško, kot z žensko ekipo, dosegli pa smo tudi odlične rezultate.

Petek
Fantje so turnir začeli že v petek popoldne, ko so se pomerili s češko ekipo Prague Devils. Po začetni zmagi 15:12 so nadaljevali proti ukrajincem Gigolo in jih premagali 15:9. Proti večeru se jim je na Dunaju pridružil še preostali del mariborske ženske karavane, ki je s seboj prinesel tudi nekaj dežnih kapelj in vetra. Kljub slabi vremenski napovedi smo z velikim veseljem in pričakovanjem zaspali v svojih šotorih.

Sobota
Zbudili smo se v hladno in deževno sobotno jutro, ki pa nas je le še spodbudilo h gibanju. S tekmami so začela dekleta, takoj za njimi pa še fantje. Oboji so odigrali tri tekme in dosegli dva poraza. S tem so si dekleta že v soboto zaprla pot na EUCF, fantje pa so imeli še nekaj možnosti, da si v nedeljo zagotovijo svoje mesto v Wroclawu.

  • Cosmo Women vs. 3SB – 6:10
  • Cosmo Women vs. Prague Devils – 15:8
  • Cosmo Women vs. Mantis – 10:12
  • Cosmo Men vs. FUJ – 9:15
  • Cosmo Men vs. Catchup Graz – 15:5
  • Cosmo Men vs. Yellow Block – 10:15

Nedelja
Po sproščenem sobotnem večeru in manjšem nalivu čez noč, so fantje nadaljevali boj za mesto na finalnem turnirju. Začeli so z zmago, nato pa popustili v drugi tekmi dneva in se s tem poslovili od napredovanja. Dekleta so zaigrala še dve tekmi, ki sta jim prinesli končno uvrstitev na 6. mesto.

  • Cosmo Men vs. Mojra – 15:14
  • Cosmo Men vs. Prague Devils – 9:15
  • Cosmo Women vs. Gamble – 15:4
  • Cosmo Women vs. Prague Devils – 8:10

Čeprav se nismo uvrstili naprej, smo zelo ponosni na igro, ki smo jo pokazali ta vikend. Na koncu smo dosegli dve 6. mesti, dekleta pa so osvojila tudi SOTG nagrado. Dokazali smo, da se lahko pomerimo z najboljšimi ekipami v naši regiji in z njimi odigramo zelo tesne tekme. Prepričani smo, da se nam bo v naslednjih letih uspelo uvrstiti tudi na finalno tekmovanje, do takrat pa bomo pridno trenirali in nabirali izkušnje, ki nam bodo pri tem pomagale.

EUCR-E O+W 2018