Državno prvenstvo 2018 v ženski, moški in mešani diviziji je potekalo 6. in 7. oktobra 2018 na travnatem igrišču OŠ Borcev za severno mejo. V soboto so se odvijale tekme mešane, v nedeljo pa ženske in moške divizije.

V soboto, 6. 10. 2018, smo se zbrali dve uri pred pričetkom tekmovanja na travnatem igrišču pred OŠ Borcev za severno mejo in pomagali pri pripravi Državnega prvenstva sezone 2018. Jutro je bilo megleno in rosno, vendar to ni ustavilo naše dobre volje in sodelovanja. Skupaj smo postavili šotor, pripravili mize, tribune in igrišče. Prve tekme so bile odigrane v megli in slabši vidljivosti, a kaj kmalu je na igrišče posijalo sonce in prineslo toplejše vreme. Z odličnim športnim duhom in borbenostjo smo pričarali zelo napete tekme. Sobotni dan smo Mariborčani preživeli neporaženi, kar nam je vlilo dodatnega poguma za naslednji dan.

V nedeljo, 7. 10. 2018, smo dekleta odigrala tri medsebojne tekme ter ponovno zanesljivo osvojile pokal in naslov državnih prvakinj. Fantje so prav tako brez večjih težav obranili svoj naslov. Skupaj smo domov prinesli vse možne trofeje, vključno s priznanjem spirit of the game v vseh divizijah.

Nekaj naših mladih nadobudnežev se je borilo v ekipah drugih društev in prikazalo odlično igro! Na njih smo zelo ponosni,saj se zavedamo, da se razvijajo v izjemne posameznike, ki bodo nekoč pomemben člen naših članskih ekip.
Luna Petrovič

DRŽAVNO PRVENSTVO NA TRAVI