Čez vikend, 23. 3. in 24. 3. 2019, sem se kot del Cosmo ekipe udeležila svojega prvega državnega prvenstva v dvorani v mešani diviziji in prvega državnega prvenstva v ženski in moški diviziji. Prvi se je odvijal v Ljubljani, drugi pa v Krškem. Čez vikend sem se lahko veliko naučila ter odnesla ogromno lepih spominov.

Prvaki v mešani …

Obeh turnirjev sem se zelo veselila že vikend prej in sem bila na dan odhoda, ko sta me Matic in Luna pobrala, precej živčna. Nisem vedela, kako se bo vse skupaj odvijalo in kako se bom vključila v ekipo. Sama igram frizbi približno 7 mesecev in se mi je to državno prvenstvo zdelo velika stvar. Na poti do Dobrove pri Ljubljani, kjer smo ta dan igrali v mešani kategoriji, smo pobrali še Jašo in Anžeta.

Prispeli smo 10 minut pred našo prvo tekmo. Od tu naprej se je vse odvijalo zelo hitro in kmalu sem se zavedala, da me je bilo povsem brez razloga strah. Spomnim se, kako sem bila zmedena, saj smo igrali različne cone, za katere še nisem slišala in kako so mi vsi vsak na svoj način razlagali, kaj je moja vloga na igrišču. Zelo mi je bilo všeč vzdušje ob liniji in kako so mi vsi pomagali in govorili kaj naj naredim, ko tega nisem vedela. Nekatere tekme so bile lažje kot druge, a mislim, da smo ne glede na končne rezultate vsi dali vse od sebe. Preko dneva smo zmagali vse tekme in turnir končali na 1. mestu.

  1. mesto: Cosmo
  2. mesto: Frizmi 1
  3. mesto: Rubber Duckies
  4. mesto: Nucleas Discs
  5. mesto: Ko Met
  6. mesto: Frizmi 2

SOTG je zasluženo zmagala ekipa Frizmi 2.

Po podelitvi smo nestrpno čakali na pico. Začeli so se tudi neskončno dolgi pogovori o prevozih in kljub temu, da na polovici nihče ni več vedel o čem teče beseda, smo se vsaj dodobra nasmejali. Ker smo naslednji dan imeli turnir v Krškem, ni imelo smisla, da se vozim domov, zato smo noč preživeli pri Maticu.

.. in moški ter ženski diviziji

Zjutraj smo pozajtrkovali in se odpravili do športne dvorane. Najbolj se spomnim, kako smo si z Maticem in Luno na poti do tja na glas prepevali pesem Z nogo ob tla od Čukov. Tudi tokrat sem igrala s Cosmom, vendar v ženski diviziji.

Dekleta smo odigrale 4 tekme. Dve proti Nuclear Discs in dve proti To mi deli. Najbolj mi bo v spominu ostalo, kako smo se vzpodbujale in navijale za ekipo, ko smo stale ob liniji. Takrat sem prvič začutila, kaj dejansko pomeni pozitiven odnos na igrišču. Na zadnji tekmi sem naredila tudi svoj prvi layout, pri katerem si, hvalabogu, nisem odrgnila celih kolen in komolcev. Na koncu, ko smo reševale še zadnji del spirita, sem se komaj začela zavedati, da smo ponovno na prvem mestu in začela od veselja skakati v zrak. Dekleta smo dosegla naslednja mesta:

  1. mesto: Cosmo Women
  2. mesto: To mi deli
  3. mesto: Nuclear Discs

SOTG nagrado pa so si prislužila dekleta ekipe To mi deli.

Po napornem vikendu smo si za večerjo privoščili še školjke in se s polnimi želodci odpravili na pot proti Mariboru.

Inya Kaya Vidmajer

Še rezultati moških tekem:

1. mesto: Cosmo Men 2
2. mesto: Cosmo Men 1
3. mesto: Frizmi
4. mesto: Nuclear Discs 1
5. mesto: Rubber Duckies
6. mesto: Nuclear Discs 2
SOTG nagrado
so si prislužili Nuclear Discs 2

Državna prvenstva v dvorani 2019 (X, M, W)