V soboto, 15. 12. 2018, smo se frizbijaši že drugič v tem šolskem letu dobili v UŠC Leona Štuklja v Mariboru. Tam je potekal 2. turnir Šolske ultimate lige. Turnirja se je udeležilo 15 ekip iz celotne Slovenije in celo ekipa iz Avstrije. Srednjo šolo Slovenske Bistrice smo zastopali s tremi ekipami, sama sem igrala v ekipi SŠSB1.

Turnir smo otvorili s spirit igrico, ki sprosti napetost pred tekmami in splete nova prijateljstva. Zelo mi je všeč nov sistem točkovanja, saj ekipe igrajo s sebi enakovrednimi ekipami. Tako tekme vsem igralcem predstavljajo večji izziv.

V času turnirja so potekale tudi spirit delavnice, na katerih smo se tokrat pogovarjali o pravilih igre in vedenju na igrišču. Frizbi je nekontakten šport, igra se brez sodnika. To pomeni, da vse odločite na igrišču sprejmemo igralci. Je tudi redek šport, kjer se igralci nasprotnih ekip med seboj spodbujajo. Zato je frizbi všeč tudi meni.

Ker je ŠUL turnir potekal v božičnem času, nas je obiskal tudi božiček, ki je podelil priznanja in nagrade ekipam. Žal pa uspeli izbrati najlepše božično »okrašenega« igralca, saj je bilo na turnirju kar nekaj zabavnih domislic.

V finalu sta se tokrat pomerili ekipi II. gimnazije Maribor in Nove Gorice. Končni zmagovalec turnirja je bila ekipa II. gimnazije Maribor, SOTG nagrado pa je osvojila ekipa Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška.

Hana Pišek

Končni rezultati:

 1. II. Gimnazija Maribor 1
 2. Nova Gorica
 3. Prva gimnazija 1
 4. Gimnazija Maribor 3
 5. SŠS B1STERCA
 6. Gimnazija Ptuj 1
 7. Tretja gimnazija
 8. Gimnazija Brežice
 9. Styrian Sparrows
 10. Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška (SOTG)
 11. ŠC Krško-Sevnica
 12. SŠS BIST3RCA
 13. II. Gimnazija Maribor 4
 14. II. Gimnazija Maribor 2
 15. SŠS BI2TERCA
 16. Prva gimnazija 2
 17. KRŠKO U17
 18. Gimnazija Ptuj 2

MVP Ž: Hana Pišek, Kaya Rogina, Nina Kotnik  
MVP M: Matej Sever, Erik Rihter, Marko Sarić 

DRUGI ŠUL TURNIR