Predzadnji vikend v maju, 19 in 20. 5. 2018, je za obe ekipi predstavljal vrhunec letošnje sezone. No, tako smo mislili, vse dokler se nismo vrnili iz Šardic na Češkem, kjer smo zaigrali na EUC-Q (European Ultimate Championship Series – Qualification) in se kvalificirali naprej na regionalno tekmovanje EUC-R. Sedaj vrhunec sezone predstavlja zadnji vikend v avgustu in EUC-R na Dunaju!

EUCQ

Ves teden smo komaj skrivali navdušenje in pričakovanje nad najpomembnejšim vikendom te sezone. Ko smo se v petek končno zbrali na Pobrežju, smo se z veliki nasmeški in popotnico predsednika društva hitro posedli v kombije ter odpravili na pot. V Šardice smo prispeli pozno ponoči, na hitro postavili šotore in se zavili v spalne vreče.

V soboto smo dekleta ob 8:00 zaigrala proti češki ekipi Terrible Monkeys. Po zmedenem začetku smo se hitro zbrale in na koncu slavile s 15:8. Takoj za tem nas je čakala tekma proti poljski ekipi Flowers, ki je bila izjemno napeta in izenačena, na koncu pa so z universe točko zmagale nasprotnice. Tretjo tekmo smo odigrale proti madžarski ekipi HalloDonna in zmagale s 15:10, zadnjo tekmo pa smo priznale premoč Troubles (15:4)

Medtem so se na igrišče podali tudi fantje, ki so prvo tekmo odigrali s Prague Devils. Začeli niso najboljše, saj so nasprotniki slavili s 15:6. V soboto so odigrali še dve tekmi, ki pa sta se končali boljše kot prva: tako proti ekipi Baník lásky Prievidza kot proti ekipi Mojra, so naši fantje dosegli zmago s 15:12.

Oboji smo sobotne tekme zaključili z 2. mestom v skupini, kar nam je prineslo lažje nasprotnike v boju za napredovanje na naslednji nivo tekmovanja. S tekmami smo pričeli ob 10. uri: punce smo za las izgubile proti izkušeni ekipi Prague Devils (11:10), fantje pa z 8:15 proti Yellow Block. Takoj za tem so premagali madžarsko ekipo FreeBees s 15:12, nato pa so še enkrat zaigrali proti Mojri. Tokrat je bila tekma še bolj izenačena, na koncu pa so si nasprotniki zagotovili zmago s 15:14.

Za napredovanje smo morali oboji zmagati zadnjo tekmo. Punce smo se pomerile z mlado ekipo Bambi, jo nadigrale in slavile s 15:10. Fantje bi morali na koncu še enkrat igrati s FreeBees, ampak so ti predali tekmo in s tem tudi mesto za napredovanje.

S tem sta se obe ekipi KVALIFCIRALI na EUC-R, regionalno tekmovanje, kjer bodo zaigrale najboljše ekipe centralne regije. Pohvaliti se moramo tudi SOTG nagradama, ki smo ju osvojili tako v moški kot v ženski diviziji!

Veselja in sreče ni bilo konec tudi, ko smo se že peljali proti domu. Domov smo prispeli nekaj pred pričetkom novega tedna, za katerega smo vedeli, da bo prežet z veselimi mislimi na nedaven uspeh.

EUCQ boys

COSMO SE JE NA EUCR KVALIFICIRAL Z OBEMA EKIPAMA