V moškem delu CEUS lige sta ostali samo še dve domači tekmi za ekipo Cosmo. Prvo in drugo soboto v juniju sta igrišče pri OŠ Borcev za severno mejo obiskali dunajski ekipi theBigEZ in Forward.

Na sončno junijsko soboto, 2. junija, so se fantje pomerili proti dunajski ekipi theBigEZ. Cosmo je prvo tekmo z njimi že izgubil, zato so se v drugo podali z veliko zanosa in motivacije. Začeli so dobro in do konca prvega polčasa držali korak z nasprotniki, saj so na polovici zaostajali le za eno točko. V drugem polčasu se je borba nadaljevala, vendar domačinom na koncu ni uspelo nadoknaditi zaostanka, zato so theBigEZ slavili z rezultatom 13:11.

Čez en teden se je Cosmo pomeril še vodilno ekipo na CEUS lestvici, ekipo Forward. Fantje so tekmo začeli nekoliko zaspano, vendar so hitro nadoknadili zaostanek in izenačili na 6:6. Čeprav so z 8:7 prvi polčas dobili gostje, pa to ni ustavilo naših fantov pri napadalni igri. Tekma se je nadaljevala zelo izenačeno, Forward pa je na koncu povedel za dve točki in zmagal z rezultatom 15:11.

Z zadnjima dvema tekmama se je CEUS liga za Cosmo fante končala. Čeprav niso dosegli nobene zmage, so dobili veliko izkušenj, odigrali pa so nekaj odličnih in izenačenih tekem. Pred poletnim oddihom čaka fante še en pomemben turnir: Windmill. Čez približno pol meseca se bodo udeležili največjega evropskega turnirja v Amsterdamu na Nizozemskem in se pomerili z ekipami iz cele Evrope.

CEUS: Zadnji dve tekmi za fante