Dekleta so CEUS ligo letos pričele s tekmo na domačem igrišču. 1. maja 2019 ob 16. uri so se na igrišču NK Pobrežje pomerile proti dunajčankam Mantis. V sončnem vremenu in ob odlični podpori gledalcev na tribuni so dekleta uspela premagati nasprotnice s 15:9.

Letošnjo sezono smo pri Cosmo Women vzele zares, zato smo tudi v prvo tekmo CEUS lige vstopile zbrano in osredotočeno. Na domačem igrišču NK Pobrežje smo zaigrale proti Mantis iz Dunaja, ki so nas lani v obeh tekmah premagale s tesnim rezultato. Tokrat smo želele našo igro nadgraditi in končno obrniti tekmo v naš prid.

Začele smo obetajoče, saj smo dosegle nekaj breakov in povedle s 4:1. Mantis so nato v obrambi postavile prevzemanje in uspele izenačiti na 4:4, vendar se jim do konca prvega polčasa ni več uspelo približati naši igri, saj smo na pavzo odšle z vodstvom 8:5.

Vodstva v drugem polčasu nismo vzele za samoumevnega, zato smo stopnjevale pritisk in Mantis nismo pustile dihati. Tik pred koncem tekme smo vodile z ogromno razliko 14:7, vendar so gostje uspele doseči še dve točki za končni rezultat 15:9.

Naslednja CEUS tekma bo na sporedu 14. maja ob 19. uri, in sicer se bodo fantje doma pomerili proti Catchupu.

Na tekmi so nas obiskali tudi iz Televizije Maribor, kjer so pripravili odličen prispevek o športu in CEUS ligi. Ogledaš si ga lahko na spodnji povezavi.

https://www.facebook.com/TelevizijaMaribor/videos/427548094709962/

CEUS: Prva tekma in prva zmaga za punce