Maribor Ultimate je na domačih igriščih na Pobrežju končno gostil prvi domači tekmi v Centralni Evropski ultimate ligi (CEUS). Fantje so v sredo, 9. 5. 2018, zaigrali proti ekipi Catchup iz Gradca, punce pa v četrtek proti ekipi Box iz Dunaja. Izkupiček? En poraz in ena zmaga!

Zahajajoče sonce je pospremilo zmago gostov
Tekma se je za Cosmo fante začela obetavno, povedli so s 3:1, a so jih gostje kmalu dohiteli in izenačili. Domačo ekipo sestavlja nekaj izkušenih igralcev, večina pa je takih, ki ultimate trenirajo le leto ali dve, prav uigranost in izkušnje pa so kmalu postale odločilni člen tekme. Ekipi sta bili v prvem polčasu izenačeni, saj domačini niso pustili, da bi jim gostje ušli za več kot eno točko razlike.

V drug polčas je Cosmo ekipa stopila z zaostankom 8:7 in hitro dosegla točko, nato pa, vse do rezultata 12:12, goste lovila točko po točko. Po dobri uri igre se je pri domačinih začela kazati utrujenost in pomanjkanje koncentracije, kar so gostje kaznovali in dosegli dve točki zapored. Zadnji napad je začel Cosmo, ki pa ni zdržal pritiska in disk je kmalu pristal v posesti ekipe Catchup Graz, ki je dosegla točko za končno zmago 12:15.


Punce so zmagale po težkih zadnjih minutah

Naslednji dan so se na igrišču pri OŠ Borcev za severno mejo sredi popoldneva zbrala Cosmo dekleta, ki so zaigrala proti dunajski ekipi Box, štirikratnim avstrijskim državnim prvakinjam. Gostje so imele eno zmago že v žepu, saj so dopoldne premagale ekipo Catchup v Gradcu. Vroče popoldansko sonce in visoke temperature niso bile naklonjene nobeni ekipi, a je disk ob 15. uri kljub temu poletel v zrak.

Domačinke so tekmo pričele z napadom, ki so ga dobro unovčile, saj so po nekaj minutah vodile z rezultatom 4:1. Do konca prvega polčasa so svojo igro le še stopnjevale in na odmor odšle z vodstvom 8:5.

V drugi polovici tekme so se gostje zbrale in izenačile, nato pa celo povedle z 8:9. Tekma je postala zelo napeta, saj sta ekipi vse do zadnje točke igrale izenačeno. Ob rezultatu 14:14 je z napadom za zmago začela ekipa Box, ki pa je po nenatančni podaji posest diska predala domačinkam. Te so izkoristile priložnost za napad in si z rezultatom 15:14 priborile zmago. Punce naslednjo tekmo igrajo že v ponedeljek, in sicer se bodo odpravile v Gradec, kjer bodo poskušale doseči drugo zmago v ligi proti ekipi Catchup Graz.

CEUS: Domača zmaga za dekleta in poraz za fante