Otvoritvena tekma lige CEUS (Central European Ultimate Series) je pripadla moškima ekipama Catchup in Cosmo. Naši fantje so se v sredo, 21. marca, odpravili v Graz, kjer so odigrali prvo tekmo lige in hkrati tudi prvo tekmo na travi v tej sezoni.

Letošnja pomladna sezona bo še posebej zanimiva, saj bomo skupaj s 6 avstrijskimi ekipami sodelovali v CEUS ligi (Central European Ultimate League). Liga bo potekala tako v moški, kot v ženski diviziji, poleg ekip Cosmo Men in Cosmo Women pa bodo sodelovali še: Catchup Open, Forward in thebigEZ v moški diviziji ter Catchup Women, Mantis in Box v ženski.

Prva tekma lige je potekala v mrzlem zimskem vremenu, čeprav se je marec že prevesil v drugo polovico. Naši fantje so se v sredo popoldne odpeljali v Graz in ob 19. uri pričeli s tekmo. Po naporni zimski sezoni, ki sta jo obe ekipi preživeli v fitnesu in telovadnici, je bila igra na travi pravo olajšanje.

Čeprav se je pomankanje treningov z diski poznalo pri obeh ekipah, so nasprotniki povedli in prvi polčas zaključili z visokim vodstvom 8:3. V drugem polčasu se je razlika zmanjšala, a naši fantje niso našli prave igre in na koncu priznali premoč gostov. Ekipa Catchup Open je prvo tekmo zmagala z rezultatom 15:11.

Tekma je obema ekipama prinesla dodatno motivacijo in navdušenje nad ligo, ki se bo nadaljevala maja s tekmami v moški diviziji. V Mariboru bodo ekipe prvič gostovale 9. maja.

CEUS: Catchup dobili prvo tekmo v Grazu