Da bi zaključili ŠUL sezono 2018/19, smo se v soboto, 6. aprila 2019, dijaški navdušenci ultimate frizbija še zadnjič dobili v UŠC Leona Štuklja v Mariboru. Četrtega turnirja se je udeležilo 16 ekip iz Slovenije in Avstrije. Tako smo že tretjič na letošnjem ŠUL-u zaigrali proti ekipam iz tujine. Srednja šola Slovenska Bistrica se je turnirja udeležila z dvema ekipama, sama sem igrala za ekipo SŠSB1.

Turnir se je začel ob 10. uri in tako se je začela tudi borba za zadnje uvrstitve v letošnjem šolskem letu. Tekme so bile zelo napete, saj so vsi igralci skozi sezono močno napredovali.

V tem šolskem letu nam je med igralci ekip naše šole uspelo ustvarit odličen spirit, ki smo ga na tem turnirju tudi pokazali. Igralci prve ekipe smo navijali za drugo ekipo naše šole in oni za nas ter si tako pomagali do boljših rezultatov.

Z ekipo  SŠSB1  smo dosegli zelo dobre rezultate. Na žalost smo tekmo proti ekipi PRVA 1 izgubili in s tem izgubili tudi možnost za igranje v finalu. Po zelo napeti zadnji tekmi smo morali premoč priznati ekipi Nove Gorice in tako smo 4. ŠUL turnir končali na četrtem mestu.

V finalu sta se pomerili ekipa PRVA 1 in II. gimnazija 1. Tekma je bila zelo napeta. Prav po napeti finalni tekmi si bom zadnji turnir tudi zapomnila, saj je bilo ob koncu pretečenega časa izenačeno, začela pa se je borba za zadnjo piko sezone, ki jo je z neverjetnim layoutom dosegla Luna iz ekipe II. gimnazija 1. Tako je II. Gimnazija Maribor postala zmagovalka zadnjega turnirja, SOTG nagrado pa je osvojila ekipa Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška.

Po končanih tekmah smo imeli spirit delavnico v kateri sta  Žiga in Ambrož govorila o organizaciji E.R.I.C.  in njihovem motu Speak up! (Spregovori!), ki je pomemben tako v ultimate frizbiju, kot tudi v vsakdanjem življenju.

V skupnem seštevku ŠUL sezone 2018/19 je Srednja šola Slovenska Bistrica osvojila odlično tretje mesto, prvo mesto je s štirimi osvojenimi turnirji dobila II. gimnaziji Maribor, SOTG nagrado pa je osvojila ekipa Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška.

Letošnjo ŠUL sezono je zaznamovalo veliko zanimivih iger, novo znanje spirita, kar nekaj na novo stkanih prijateljstev in veliko novih članih naše ultimate družine. Z veseljem pričakujem novo sezono, ko se bomo spet zbrali in ponovno odigrali nepozabne turnirje.

Lana Simonič

Rezultati 4. ŠUL turnirja:

 1. mesto: II. gimnazija Maribor 1
 2. mesto: Prva gimnazija Maribor 1
 3. mesto: Nova Gorica
 4. mesto: Srednja šola Slovenska Bistrica 1
 5. mesto: Nuclear Discs 2
 6. mesto: Nuclear Discs 1
 7. mesto: II. gimnazija MB 2
 8. mesto: Gimnazija Ptuj
 9. mesto: Tretja gimnazija Maribor
 10. mesto: Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Maribor (SOTG)
 11. mesto: Die SEKTE
 12. mesto: Prva gimnazija MB 2
 13. mesto: II. gimnazija MB 3
 14. mesto: SŠSB 2
 15. mesto: KRŠKO U15
 16. mesto: Catchup New Kids
4. ŠUL TURNIR IN ZAKLJUČEK LIGE 2018/19