Najprej je smo zaigrali proti ekipi Rubber Duckies. Igralci smo se dobro ogreli in menili, da smo naredili dovolj, da to tekmo zmagamo. Igrali smo namreč proti mladi ekipi in nismo računali na njihovo uigranost. S svojo igro so nas tako presenetili, da so v prvi polovici 30-minutne tekme vodili 6:2. Odločili smo se za nujno potreben time-out in se po njem dovolj zbrali, da smo tekmo zmagali z rezultatom 12:9. Sledila je tekma proti Ptujski Legiji. Čeprav se je Legija borila kolikor se je lahko in ni obupala do zadnje sekunde, so izkušnje Cosmo ekipe pretehtale in zmagali smo s 11:5.

Sledila je tekma, za katero smo sprva menili, da bo najbolj naporna. Igrali smo proti Frizmiju, s katerim smo si sprva izmenjavali točke. To pa ni bilo najbolj ugodno, saj smo tekmo začeli z obrambo in smo tako zaostajali za eno točko. Na drugi polovici pa je Cosmo dosegel nekaj zaporednih točk, ki so nam na koncu prinesle zmago z rezultatom 11:9.

Zadnja tekmo smo zaigrali proti domači ekipi Nuclear Discs. Začeli smo zmedeno, morda smo podcenjevali zelo uigrano ekipo, verjetno pa je bilo krivo tudi pomanjkanje zbranosti. Cosmo je prevzel vodstvo šele po polovici tekme, pred koncem pa sta bili obe ekipi že nervozni. Izkoristili smo nervozo in na koncu slavili z 11:9.
Po napornem dnevu je Cosmo domov odšel s prvim naslovom državnega prvaka letos, pričakujemo pa, da ta ne bo zadnji.

Lara M

(Slovenia) DVORANSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V MEŠANI DIVIZIJI V KRŠKEM