V soboto, 24. novembra 2018, je v UŠC Leona Štuklja v Mariboru potekal prvi turnir šolske ultimate lige v letošnjem šolskem letu. Naša ekipa je zastopala II. gimnazijo Maribor pod imenom Druga modri. Po prihodu v dvorano smo se igralci vseh ekip igrali spirit igrice, ki so nam omogočile, da smo spoznali nove obraze in si dobro ogledali svoje nasprotnike. Sama se veselim vsakega ŠUL turnirja, saj mi igranje frizbija zmeraj nudi veliko druženja in zabave. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Letos je največja novost nov sistem točkovanja, ki omogoča novim, začetniškim ekipam, enakovredne nasprotnike, starejšim in bolj izkušenim igralcem pa še bolj napete in zahtevnejše tekme. Zavedali smo se, da šteje vsaka točka, zato smo vedno dali vse od sebe in uspelo nam je osvojiti prvo mesto. Najzahtevnejši nasprotniki so bili dijaki, ki so sestavljali prvo ekipo Prve gimnazije Maribor. Z njimi smo se pomerili kar dvakrat. Druga tekma je bila finale turnirja. Bila je najbolj napeta tekma, ki smo jo tisti dan odigrali.

Poleg tekem pa so ves dan potekale tudi spirit delavnice, ki pripomorejo k ozaveščanju o spirit of the game, oziroma o športnem duhu igre. Še posebno zanimivo se mi je zdelo, kar nam je na teh delavnicah povedala predavateljica s Poljske, ki frizbija ne igra, je pa že velikokrat bila prostovoljka na raznih turnirjih in nam je lahko iz prve roke povedala, kakšen se zdi ta šport nekomu, ki ga ne igra. Rekla je, da ji je všeč miselnost pri ultimate frizbiju, saj so igralci na igrišču nasprotniki, po tekmi pa prijatelji in se drug do drugega obnašajo kar se da spoštljivo na in izven igrišča. Mislim, da bo ta sezona prinesla še mnogo dobrih tekem!

Dana Kocijančič

Končni rezultati:
1. mesto: II. gimnazija Blue
2. mesto: Prva gimnazija 1
3. mesto: Srednja šola Slovenska Bistrica 1
4. mesto: Nova Gorica
5. mesto: II. gimnazija Red
6. mesto: ŠC Krško-Sevnica
7. mesto: Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška
8. mesto: Gimnazija Ptuj 1
9. mesto: Gimnazija Brežice
10. mesto: Gimnazija Ptuj 2
11. mesto: Srednja šola Slovenska Bistrica 3
12. mesto: Srednja šola Slovenska Bistrica 2
13. mesto: Prva gimnazija 2
14. mesto: Prva gimnazija 3
15. mesto: II. gimnazija Green

SOTG: Gimnazija Brežice

1. ŠUL TURNIR SEZONE 2018/19