December smo začeli s prvim DUL turnirjem, katerega se je udeležilo 6 ekip, vključno z nami, Rubber Duckies. V soboto, 1. 12. 2018, smo se zgodaj zjutraj smo se odpravili v UŠC Leona Štuklja v Mariboru. Prve tekme so se začele ob desetih, mi pa smo svojo prvo odigrali nekaj minut pred dvanajsto, zato smo imeli veliko časa, da se ogrejemo po standardih DIF-a. Za to je poskrbel naš najstarejši član Žiga Orešič.

Tekme so potekale čez celo dvorano, kar mi je bilo zelo všeč, niso pa bile niti predolge in niti prekratke. Prvo tekmo smo zaigrali proti Lumpom, a smo bili malo raztreseni in jo izgubili. Seveda nam to ni smelo zbiti motivacije, saj smo takoj za tem zaigrali s Ptujsko Legijo, ki smo ji bili celo tekmo takoj za petami, a na koncu so zmagali oni. Nato smo igrali še z NuclearDiscs in TeSa, ki smo jih premagali in se tako uvrstili v boj za tretje mesto. V tekmi za tretje mesto smo se spet pomerili s Ptujsko Legijo in ta tekma je bila po mojem mnenju najbolj napeta in zanimiva tekma tistega dne. Skozi celotno tekmo se je poznalo, da smo bili vsi že utrujeni, a Ptujčanom je uspelo in zavihteli so se na tretje mesto.

Po končanih tekmah smo v miru pogledali finale, kjer so zmagali Lumpi. Za konec smo dobili pasulj in hrenovke, da smo se lahko siti odpravili domov.

Končni rezultati
1. mesto: Lumpi
2. mesto: WaffleHuck
3. mesto: Ptujska Legija
4. mesto: RubberDucikes
5. mesto: TeSa
6. mesto: NuclearDiscs (SOTG)

Gal Leskovar

1. DUL TURNIR